Educatie

Lesgeven is leuk. Met een tas vol kennis en ervaring op mijn rug is het heerlijk om die te delen. Heel veel verschillende mensen met net zoveel verschillende wensen vinden bij WindWijs een plek voor plezier en verdieping. In de loop der jaren is mijn manier van lesgeven erg veranderd, door kennismaking met andere docenten en eigen musiceerervaringen. Ook nu nog blijf ik experimenteren met nieuwe manieren van lesgeven, zodat de lessen “fris en fruitig” blijven.

Vanuit mijn universitaire vorming vind ik een gedegen didactische onderbouwing in mijn lessen heel belangrijk, die niet alleen is gebaseerd op traditie en overlevering, maar ook op onderzoek, werking van het menselijk lichaam en psychische conditionering. Daarbij streef ik naar muzikaal begrip dat uitnodigt tot muzikaal experimenteren en onderzoeken om tot een mooie uitvoering te komen.

Mijn activiteiten focussen zich op het geven van accordeonlessen, het verzorgen van workshops en het leiden van samenspelgroepen en -workshops.

Sinds 2003 verzorg ik op verschillende wijzen accordeonlessen. Na mijn opleiding heb ik me verbonden aan kunstencentra en muziekscholen in Oosterhout , Alphen a/d Rijn en Dongen. Voor accordeonlessen kan je terecht in Breda, Rijen en Oosterhout. Naast de accordeonlessen geef ik workshops in wereldmuziek en improvisatie, werk ik mee aan orkest-in-de-klas projecten en ben ik als dirigent gaan werken. Wekelijks dirigeer ik twee groepen bij accordeonvereniging de Lustige Klanken in Bergeijk. Ook op nationaal niveau heb ik voor de landelijke organisatie NOVAM weekenden gedirigeerd.