Workshops

Naast individuele lessen geven is Niek ook steeds meer in groepsverband lessen gaan organiseren. Hieronder vind je voorbeelden van workshops die hij af en toe organiseert of uitvoert voor andere organisaties. Informeer hier naar de mogelijkheden voor jou.

Samenspel

Wat zorgt ervoor dat de muziek van een band of een ensemble samenklinkt? Wat moet je doen om dat te bereiken? Met gerichte oefeningen kan een bestaande groep of een ad hoc groep aan de slag om te zorgen dat ook in de muziek geldt: 1+1 = 3.

Sessie spelen

In verschillende stijlen muziek is het gebruikelijk voor muzikanten om gezellig samen te komen en muziek te maken. We noemen dat sessie spelen. Elke stijl heeft natuurlijk zijn eigen gebruiken, maar er zit natuurlijk een gemeenschappelijk basis onder. Belangrijk is om je oren te ontwikkelen(solfège), meer inzicht in de theorie en opbouw van een muziekwerk of deun te krijgen (koppeling theorie aan praktijk) en vooral te doen en te durven. Aan al deze aspecten wordt tijdens dergelijke workshops aandacht besteed. Vanuit zijn ervaring met folksessies gaat Niek met een groep op welk niveau ook aan de slag.

De wereld rond in zes liedjes

Voor basisschoolleerlingen is zingen de meest toegankelijke manier om met muziek bezig te zijn. Voor de onder- en middenbouw van de basisschool geeft Niek regelmatig workshops met elke week een land als thema. Door middel van liedjes, spelletjes en bewegingen krijgen de kinderen alle gelegenheid om muzikaal bezig te zijn en ondertussen ook nog iets over de wereld op te steken.