Midzomernachtsconcert

25 april 2024
Midzomernachtsconcert

Op 21 juni organiseert WindWijs in CC De Boodschap in Rijen een Midzomernachtsfeest. Dit vangt aan met een accordeonconcert van Barbara Eva Ardenois. Niek is in zijn nopjes dat deze Vlaamse collega in Nederland komt spelen, voor het eerst sinds haar avonturen in Scandinavië in het kader van haar studie Nordic Masters. Lees hier waarom:

Barbara Eva Ardenois is een Belgische muzikante en componiste van Dreamy Folk Flow. Beluister via de link hiernaast één van haar composities.

In het najaar van 2021 trok Barbara voor twéé jaar naar het Noorden. Daar leerde ze haar lyrische speelstijl met free bass accordeon verweven met invloeden uit orale tradities zoals Karelische kantele improvisaties, Zweedse herdersmuziek en minimalistische wereldmuziek met subtiel gebruik van field recordings en electronics. De bedwelmende, resonerende klank van de kantele (Fins snaarinstrument) alsook de kracht van de natuur en de weidse landschappen van het Noorden openden een deur naar haar eigen droomwereld op accordeon. Naast accordeon gebruikt ze ook andere instrumenten in haar solo-set: herdersfluit, kantele en sporadisch een lijntje zang. Barbara werkt ook samen met verschillende Noordse artiesten om haar muzikale expressie uit te breiden.

‘Dreamy Folk Flow’ zijn composities voor de stille uren, wanneer het daglicht toeneemt of afneemt. Met haar reflectieve landschappen hoopt ze een tegengewicht te brengen aan het snelle tempo van de hedendaagse samenleving. De luisteraar wordt uitnodigd tot contemplatie en vertraging.

Barbara studeerde een Master in klassiek accordeon bij Philippe Thuriot (School of Arts Gent 2013) en Claudio Jacomucci (Conservatorio Luisa d’Annuzio (ITA) 2014) en vervolgde haar reis met de Nordic Master in Folk Music (2023), een gezamenlijk programma tussen vier Noordse landen: The Royal College of Music (Zweden), The Danish National Academy of Music (Denemarken), Ole Bull Academy (Noorwegen) en The Sibelius Academy (Finland).

Dit concert is een onderdeel van het grotere midzomernachtsfeest. Kaarten voor het geheel, of het bal en concert los kunnen gereserveerd worden via https://www.balfolk.nl/agenda/midzomernachtsbal/
Toegangsprijzen:
Toegang concert 19 jaar en ouder 14,00
Toegang concert 18 jaar en jonger 2,50

CultuurNacht Oosterhout

21 oktober 2021

Zaterdag 30 oktober in centrum Oosterhout, de leukste nachtelijke voorstelling van het jaar. Mét live accordeonist bij één van de tien belevingen en nog negen andere verrassende belevingen. Komt dat zien!

Duo Dans l’Air speelt tijdens Breda Buiten

27 juli 2021
Zomer, wat ben je fijn. Maar, het is ook gewoon een concertzondag, dus: zin in zon én live muziek? Kom luisteren naar Duo Dans l’air, vanmiddag om 15u00 in de tuin van het Princenhaags Museum te Breda! Muziek in het museum met virtuoze blokfluiten door Wendy Wouters, accordeon en af en toe een lied tussendoor.
Laatste ronde, komt dat zien, daarna gaat de accordeon even in de koffer voor het zomerreces.

Sneak preview BmB

25 januari 2021
Sneak preview BmB

Wil je al een stukje van het nieuwe album van BmB horen? Abonneer je op de nieuwsbrief van onze “flierefluiter” Wouter Kuyper via deze link en ontvang een preview van één van de nummers van onze cd. En ondertussen hoor je nog meer over alle projecten van deze ondernemende muzikant.