Bedrijf

De basis van WindWijs ligt bij de accordeon, mijn oorspronkelijke specialisme. Dit krijgt vorm in concerten geven, gelegenheidsmuziek verzorgen en lessen geven op dit instrument. Door jarenlange speelervaring  van verschillende muziekstijlen, van klassiek tot wereldmuziek en blues, verschillende muzikale reizen en educatieve werkzaamheden variërend van het dirigeren van orkesten tot het verzorgen van workshops en lessen op basisscholen heb ik een rijke kijk op muziek verworven.
Deze deel ik graag bij het geven van concerten door mensen te verrassen met de mogelijkheden van de accordeon, maar ook door de prachtige verhalen te vertellen over het instrument en de muziek die hierbij horen. In mijn manier van doceren heeft het juist geleid tot een individuele aanpak die enerzijds de leerling(en) probeert te voorzien in hun eigen muzikale behoeften maar anderzijds ook wil stimuleren om over de persoonlijke grenzen heen te kijken en die te verleggen.

Vanuit dit specialisme heb ik me als een allround musicus ontwikkeld. Ik ben muziek gaan schrijven door het arrangeren en componeren voor mijn eigen groepen en orkesten. Daarnaast ben ik meer de nadruk gaan leggen op samenwerken door het dirigeren en geven van workshops en het leiden van samenspelgroepen.

Ik heb ontdekt dat het delen van het muzikale moment, of dit nu door het spelen van een muziekstuk, het toelichten van de muziek, het samen spelen met beginners of jammen met routiniers, een prachtige bezigheid is. Het plezier van het musiceren bij de spelers of de pretoogjes danwel de tranen van de toeschouwers zijn dan een onbeschrijfelijk mooi cadeau. Dat moment, het samenkomen van publiek en speler, van muzikant met muzikant, van docent en leerlingen, is het doel. Ik streef in mijn activiteiten na om die momenten zoveel mogelijk te bewerkstelligen, of mensen het gereedschap te geven om dit zelf te kunnen ervaren en te kunnen realiseren.

Om verder te lezen kunt u meer over mijn persoonlijke ontwikkeling lezen of bekijk de sprekende manier waarop dichteres Moes Wagenaar WindWijs in dichtregels om zette. Zij schreef “waar het om gaat”.