Accordeonvereniging zet een gevarieerd concert neer

23 november 2015
Accordeonvereniging zet een gevarieerd concert neer

Elke donderdagavond reis ik naar Bergeijk om samen met een groep tieners en een groep volwassenen muziek te maken. Het is mijn vaste avond bij accordeonvereniging De Lustige Klanken. Elke week weer een feest om mee aan de slag te gaan. Afgelopen zaterdag had de complete vereniging van vier orkesten een concert. Ook hadden we in de middag een voorbereiding voor oud-leden om samen een reünie-orkest te vormen. Twee bekende werken, Brabant van Guus Meeuwis en de filmmuziek van Pirates of the Caribean, stonden op de standaard. Voor sommigen was het écht jaren geleden dat ze een accordeon hadden aangeraakt. Toch een spannende onderneming alles bij elkaar.

Ik was aangenaam verrast dat na een paar uur repeteren, met af en toe wat onderling gegein maar vooral hard werken, er daadwerkelijk een muzikaal geheel was. ’s Avonds bij de uitvoering stond geheel nog steeds overeind. Deze vereniging heeft een geweldig team van vrijwilligers, wat er voor zorgt dat er tijdens zo’n middag een natje en een droogje geregeld is. Minstens zo belangrijk is het dat er bij zo’n repetitie nog een paar ervaren spelers aanwezig zijn die zorgen dat er een fundament aanwezig is om een muzikaal bouwwerk op te plaatsen. Chapeau voor de fijne samenwerking!

Alle orkesten van de vereniging gaven een mooie bijdrage aan het concert, van de allerjongste broekies bij het D-orkest, tot de volwassen “late roepingen” die zich voor het eerst bij een orkest aansloten. Een mooie avond om op terug te kijken.

Op de afbeelding is het jeugdorkest te zien terwijl ze opbouwen voor het optreden, met collega dirigent Pieter van den Broek.


« Terug naar het nieuwsoverzicht