Musical meets accordion, afgelopen zondag in Bergeijk

13 november 2017
Musical meets accordion, afgelopen zondag in Bergeijk

Na letterlijk maanden naar deze dag toegewerkt te hebben, presenteerde accordeonvereniging de Lustige Klanken in Bergeijk zich afgelopen zondag met het concert Musical meets accordion. Met twee bijna uitverkochte concerten in theater de Kattendans hadden we goed publiek. Meteen bij de aftrap, met het welbekende Ik voel me zo verdomd alleen uit Ciske de Rat, met medewerking van zanger Kevin Apfel, zat de stemming er al goed in. Het publiek genoot heerlijk mee van alle bekende hits uit musicals als Miss Saigon, the Lion King en Grease. En ondanks de lange aanloop en de hier en daar best pittige muziek voor de verschillende orkesten, kwam alles op deze dag op zijn pootjes terecht.

Voor de orkestleden en alle andere medewerkers is zo’n dag ook een uitputtingsslag. Nadat we ’s ochtends nog een doorloop hadden gedaan nog twee concerten spelen is niet mis. Tijdens de tweede ronde moesten we goed onze aandacht erbij houden, maar zoals gezegd, het was goed geslaagd. Voor mijzelf waren de hoogtepunten de opening met alle orkesten, want zo’n massaal orkest van 50+ mensen dirigeren blijft geweldig, ontroerend en spannend tegelijk. Met zang en slagwerk als ondersteuning is dat allemaal een extra cadeautje. Verder was de heerlijke ontspannen komische noot van ons no-nonsense nonnenkoor bij I will follow him uit Sister Act ook genieten.

Musical meets accordion: Het B-orkest speelt I will follow him uit de musical Sister Act o.l.v. Niek van Uden

Musical meets accordion: Het B-orkest speelt I will follow him uit de musical Sister Act o.l.v. Niek van Uden

Als dirigent is het bijzonder aangenaam om bij de Lustige Klanken in Bergeijk te mogen werken. Hun vrijwilligersteam is al jaren onovertroffen: strak georganiseerd, ontzettend welwillend en zonder meer hardwerkend. Dat er dan met eigenlijk minimale middelen een dubbel concert in het lokale theater wordt neergezet, met projecties, decoratie, zangers, een prachtig vormgegeven programmaboekje, hier en daar een klein theater of dansstukje en voor de rest natuurlijk heel veel muziek is elke keer weer een prestatie… en dit is toch niet de eerste keer dat ze dit neerzetten.

Voor ons als dirigenten is het elke keer de uitdaging om te zorgen dat we de muziek te moeilijk noch te makkelijk maken; dat er voor iedereen uitdaging is maar niet teveel druk. We zijn goed geslaagd. En het zal ook goed zijn om voorjaar 2018 weer een “normaal” concert te doen.

De drie dirigenten van dienst: Trix Reintjens, Niek van Uden en Pieter van den Broek

Vormgeving van de dirigenten in het programmaboekje


« Terug naar het nieuwsoverzicht