35 accordeonisten: een weekend samen musiceren

30 november 2017
35 accordeonisten: een weekend samen musiceren

Wat doe je als je meer dan één accordeonist bij elkaar hebt? Precies: nog meer muziek maken. Afgelopen weekend verzamelden zich accordeonisten uit vooral de westzijde van Nederland zich in een bungalowpark bij Ouddorp. Het weekend in het Toppershoedje is voor velen een traditie waar ze al jaren komen, maar gelukkig mochten we ook weer nieuwe gezichten verwelkomen. Samen met mijn oude leraar Ronald van Overbruggen had ik de muzikale leiding voor het weekend in handen.

Heerlijk om met zoveel mensen samen muziek te mogen maken. Net als de wekelijkse dirigeeravonden bij de Lustige Klanken kom ik altijd met meer energie thuis, ook al kost het misschien ook wat fysieke energie om het allemaal te volbrengen. Tot het laatste moment bleven er ook aanmelding bijkomen.

Ronald en ik hadden samen een gevarieerde muziekkeuze, die uiteenliep van volksmuziek (uit Bretagne en Roemenië) tot klassieke muziek (Beethoven, Grieg), filmmuziek (De Fabriek), musical (Chess) en popmuziek (Beach Boys). Het is altijd een leuke uitdaging om continu zoveel mogelijk mensen op hun niveau aan te spreken. Met zo’n grote groep mensen loopt dat natuurlijk altijd uit een. Ik denk zelf dat we een heel eind zijn gekomen om dat te bewerkstelligen.

Hier dan ook nog een dankwoord voor de organisatie door de NOVAM en de vrijwilligers ter plaatse, met name Cor die ons tussen de repetities door en op de avonden van een natje en droogje voorziet en natuurlijk collega Ronald voor de fijne manier waarop aan de gang konden met het weekend.


« Terug naar het nieuwsoverzicht